hejamy.blogg.se

My och alla vi andra.

Röntgenkaos

Kategori: Allmänt, operation, saethre-Chotzens syndrom, sjukhus

Idag var det som sagt dags för röntgen för att uppdatera Sahlgrensa med bilder på Mys skalle. När barnet röntgas så ska de ligga stilla, det vill säga ett spädbarn bör sova. Vi hade tid kl 9 och Roger och My skulle dit själva, gick ju som en dans sist så det borde det ju göra nu med.är barnet röntgas så ska de ligga stilla, det vill säga ett spädbarn bör sova. En gång är varje gång, eller hur var det nu? ICKE skulle det visa sig. 
 
My vaknade kl 7 och ville ha mat och i vanliga fall somnar hon i princip alltid om efter det morgonmålet, så idag höll vi henne helt enkelt vaken för vi tänkte att då sover lagom till 9 och det är dags för röntgen. Att hålla henne vaken gick förvånansvärt bra och det blev en mysig morgon. När klockan var efter åtta var det dags för Roger och My att åka och nu hade My hunnit bli trött, men Roger skulle hålla henne vaken en stund till i vagnen och när hon somnat och de var framme skulle han bara lyta över henne till britsen och sen var det klart. Tänkte vi föräldrar dumt nog, My hade en annan plan skulle det visa sig.  När de kommit fram sov hon gott och de fick gå in i röntgenrummet och Roger fick lyfta över henne till britsen och de spände fast och precis när de skickade in henne i maskinen så vaknade hon. Från sovande till klarvaken på typ 1 sekund. och inte låg hon still såklart, (kan en ens begära det av en 4 månaders haha) och hon ville absolut inte somna om, vad Roger än gjorde. Vaggade, gick med henne i vagnen, matade, gosade, försökte trötta ut. I 2,5 h. och Inte somnade My inte och sen fick dem en ny patient och vi fick en ny tid senare på eftermiddagen istället. Och gissa vem som somnade precis när Roger stoppade ner henne i vagen och lämnade avdelningen? Just det. Den lilla busen! 

När jag kom hem från skolan var det nu istället min tur att ta över staffettpinnen och försöka få barnet röntgat. Jag kom hem vid ett tiden, slängde i mig lite lunch och satte ner My i bärselen och begav oss iväg. Jag pratade konstant och busade så att hon skulle hålla sig vaken, vagen var med som reserv när vi kom fram tänkte jag, men vågade inte lägga henne på ditvägen ifalll situationen skulle bli densamme som under förmiddagen. Väl framme träffade jag en halvotrevlig dam i receptionen som tyckte jag var korkad som frågade om hon visste om jag kunde låta My somna för att vi fick komma in till undersökningen snabbt, eller om det var kö och jag skulle hålla henne vaken ett tag till. "har ni tid kl 14 så hämtar dem väl er strax. gå dit. jag vet inte om de har patienter eller inte..." Nähä. tack. då vet jag inte heller. 
Efter en stund kom det iaf ut en sköterksa från röntgen och sa att de hade en patient och att vi fick vänta lite, men att My kunde somna för de var strax klara. och efter en stund så somnade den lille och efter ännu ett tag fick vi komma in. De släckte rummet och alla pratade lågmält och jag fick trixa ur henne ur selen och lägga henne på britsen och höll andan. Skulle hon fortsätta sova? De spände fast henne och jag la en filt över och hon började röra sig lite, åhhhh... Snabbt i med nappen och en hand på pannan. Hon somnade om! Och röntgen kunde genomföras. Allt som allt tog det typ 10 minuter och det är ju så typiskt att det skulle ta en hel dag istället för dessa 10. Men så är det väl med en envis unge, hon bestämmer själv och det är väl bra det med! 
Efter röntgen sov hon viadare i vagnen och vi tog oss hem igen. Nu tar vi helg och Sahlgrenska har sina uppdaterade bilder tills på måndag. Bra bra! 
 
En sak jag märkte var att jag tog in nya och andra saker denna gång jämfört med förra gången. Tillexempel så kom jag ihåg vart vi skulle men det var en annan dörr än vad jag minns, det fanns också plancher jag inte sett och inne i rummet så lät röntgenmaskinen på ett sätt som jag inte alls minns, trotts att jag stod och höll henne precis som förra gången. Jag gissar att jag var mer avslappnad nu, för jag visste vad vi skulle göra, varför och i princip vad resultatet är. Intressant att komma till samma ställe men uppleva det på nytt...


 
Dagens bildspel.Hemma och pigg. På avdelningen. Somna i selen. Nerbäddad i röntgen. 
 
Asså lilla lilla skrutten i stora stora maskinen.