hejamy.blogg.se

My och alla vi andra.

Öron - Ögon

Kategori: Allmänt, Läkarbesök, My

Under veckans två första dagar har vi betat av två undersökningar av två olika sinnesorgan. I måndags var det hörselundersökning och i tisdags var det ögonundersökning. Båda två är gjort förut den ena mer positiv än den andra, men ingen var dirket dålig! 

Vi börjar med öronen, vilket My absolut inte tyckte var roligt att undersöka. Någon som ska pilla och peta och lysa och hålla på i hörselgången? NEJ TACK sa hon och var arg. Men det gick OK. De såg inte så mycket som de ville men det dög. Hörseltestet med lurar gick mycket bättre. Hennes vänsteröra är perfekt men höger öra är inte lika bra, eller det är till och med så att de ej får till en OK undersökning. Men ingen oro och inget fastslaget, ej OK undersökning betyder just nu att det inte är en tillräkligt bra undersökning gjord för att de ska kunna göra någon bedöming av om det är en hörselnedsättning eller inte. De tror i dagsläget att det snarare handlar om vätska i mellanörat, men som sagt de kunde inte undersöka nog. My fick ju ett rör inopererat i samband med gomspaltsoperationen, i vänster öra - det var för trångt i höger. Så detta har väl gjort att vänster öra kan vara så fantastiskt som det var tänkt medan höger sida halkar efter. Vi hoppas att de kommer kunna fastställa vätska och att ett rör så småning om kan placeras även där. Men vi får se. Det positiva var i alla fall att hennes "nedsättning" i dagsläget är så pass liten att den inte bedöms påverka t.ex. hennes språkutveckling. Hon hör så pass bra som hon behöver för att kunna höra vårt och sitt eget språk. FAB. 
 
Över till Ögonundersökningen som också var mindre rolig, typisk anti-doktor ålder hon befinner sig i verkar det som.. I alla fall. Ögonen var perfekta, inga spänningar eller så. Vi behöver inte komma tillbaka för ens om ett halvår, istället för var tredje månad. Det känns bra! Vi fick också en remiss skickad till en annan ögonläkare som är mer inriktad på själva synen, som ska kolla hur My verkar se, om det kan finnas synfel eller om hennes synfält är skymt pga lill-ögat. Det blir bra att få det kollat också. Tänk om hon behöver glasögon. Jag älskar barn i glasögon. SÅ. GULLIGT. (även om jag såklart hoppas på falkögon. men ni fattar...) 
 
Det är så skönt att det går så bra som det går. My är så duktig och stark! 


KOMMENTARER:

  • Lånemamman säger:
    2015-10-02 | 14:56:04
    Bloggadress: http://vingelkantig.blogg.se

    Åh det här har jag helt missat. Fint att det går så bra ändå. För alla vår hjärtans My!

Kommentera inlägget här: